Louder than Bombs

kort

Drie jaar na de dood van zijn moeder die een bekende oorlogsfotografe was, keert Jonah voor het eerst in jaren terug naar huis om samen met zijn vader en jongere broer een retrospectief van haar werk voor te bereiden. Nu vader Gene zijn twee zonen onder hetzelfde dak heeft, probeert hij tevergeefs de banden weer aan te halen. Maar wanneer een verontrustend geheim dreigt boven te komen, worden de drie mannen gedwongen zichzelf en elkaar onder ogen te komen.

Met melancholische prenten als 'Reprise' en 'Oslo, 31 August' wist de Noorse filmmaker Joachim Trier eerder al door te stoten tot een absolute festivalfavoriet. In dit hypergestileerde en gelaagde familiedrama over geheimen en vervreemding zijn de hoofdrollen weggelegd voor Isabelle Huppert ('La Pianiste'), Jesse Eisenberg ('The Social Network') en Gabriel Byrne ('The Usual Suspects'). Genomineerd voor de Palme d’Or op het Cannes Film Festival.

Trier en zijn vaste coscenarist Eskil Vogt hebben goed gekeken naar 'Rashomon', de film van Kurosawa die al bewees dat herinneringen louter subjectief zijn, en tekenen voor een contemplatieve en doorvoelde film die heen en weer schippert tussen heden en verleden.

credits

regie

  Joachim Trier

scenario

  Joachim Trier, Eskil Vogt

cast

  Amy Ryan, Hannah Brennan, Jesse Eisenberg

productie

  Noorwegen, Frankrijk 2015

info

versie

  originele versie

taal

  Engels

ondertitels

  Nederlands en Frans

duur

  1u 45min

in de pers

'Louder than bombs' is een mijmerende film over mensen op de dool. Het verdriet hangt over ieder scène. DE MORGEN

je oordeel

het gemiddelde: 5
aantal stemmen: 2