Doc: Intelligent Trees

23 juli 2018
De Duitse boswachter Peter Wohlleben en wetenschapster Suzanne Simard observeerden en onderzochten de communicatie tussen bomen gedurende tientallen jaren. Hun bevindingen werden samengebracht in de boeiende documentaire 'Intelligent Trees', gebaseerd op Wohllebens bestseller 'The Hidden Life of Trees'. De film verschijnt enkel in onze zalen en is bovendien slechts enkele weken te zien.
it

Meer info

Over de film ...

Een prachtige weergave van hoe bomen functioneren in de bossen waarin ze leven. Kunnen we als mens iets leren van het samenleven van bomen? En hoe kunnen we de toekomst van onze bossen garanderen? Bomen zijn zoveel meer dan hout, meubels of - in het slechtste geval - brandhout. Bomen zijn meer dan organismen die ons en onze lucht voorzien van zuurstof. Het zijn wezens met gevoelens, nood aan vriendschap en een gemeenschappelijke taal. Is dat te fantastisch om waar te zijn?

'Intelligent Trees' staat ongeveer nog 2 weken op het programma met wekelijks ongeveer 3 vertoningen. Benieuwd wanneer de film speelt? Raadpleeg hier elke maandagavond vanaf 18u het programma voor de komende speelweek.