"Ben je geworden wie je wilde zijn?", vraagt zijn zoontje. Neen, dus. En ondertussen worstelt de mislukte schrijver Ryota ook nog met de recente dood van zijn vader. De zoveelste tyfoon van het seizoen kluistert hem echter samen met zijn excentrieke moeder, ex-vrouw en zoontje aan huis, waarop hij de moeilijke beslissing neemt zijn leven weer onder controle te krijgen en opnieuw contact zoekt met zijn familieleden.  

Meervoudig award-winnaar regisseur Hirokazu Kore-eda komt opnieuw met een gevoelig en krachtig verhaal over familiebanden. Kore-eda staat bekend om zijn ingetogen en zachtaardige manier van filmmaken: bitterzoete verhalen met een sterk gevoel van alledaagsheid, die grote emotionele thema’s combineren met een milde, bij vlagen humorvolle blik op menselijke tekortkomingen.

‘After the Storm’ filmde hij deels in het goedkope woningcomplex waar hij zelf opgroeide. Door op een subtiele manier drama en humor te combineren ontbloot hij de conflicten in het hedendaagse Japanse familieleven.

Deze film speelt momenteel niet