De 24-jarige Parijzenaar David (Vincent Lacoste) leidt een behoorlijk zorgeloos leventje: hij klust bij in een appartementsgebouw, start een lichtvoetige romance met Léna (Stacy Martin) en is een guitige jongere broer voor zijn zus Sandrine (Ophélia Kolb), de alleenstaande moeder van de schattige Amanda (Isaure Multrier).

Maar mooie liedjes duren niet lang. Wanneer David met Léna en Sandrine afspreekt in een park voor een picknick maar zelf te laat opdaagt, wordt hij begroet door volledige destructie: Léna is zwaargewond en Sandrine overleden. David blijft alleen achter met zijn verlies en de voogdij over zijn nichtje.

Wat de opzet van een vrijdagavond-tv-film zou kunnen zijn, werkt Mikhael Hers uit tot een gelaagd maar ingetogen familiedrama. ‘Amanda’ zoomt in op de nasleep van een islamistische aanslag zonder deel te nemen aan enig politiek discours, maar focust met oprechte vertolkingen van Lacoste en Multrier in plaats daarvan op de band tussen nonkel en nichtje. Hartverscheurend, maar vaak ook hartverwarmend.

Wil je weten of deze film hierna nog vertoond wordt? Op maandagavond vanaf 18u kan je het programma raadplegen voor de komende speelweek.