In haar werk legt fotografe Rosamond Purcell de schoonheid vast die ze terugvindt in het afgedankte en het rotte. Ze verwierf bekendheid met een oeuvre dat verscheen in meer dan 20 boeken of tijdschriften - waaronder National Geographic.

'An Art That Nature Makes' toont Purcells fascinatie voor de natuurlijke wereld en biedt inzicht in haar unieke manier om dagelijkse objecten te hercontextualiseren tot verontrustende, maar adembenemende beelden. 

___

Over de artiest

Rosamond Wolff Purcell is een toonaangevende hedendaagse Amerikaanse fotografe. Haar samenwerkingen met zo uiteenlopende intellectuelen als paleontoloog en wetenschapshistoricus Stephen Jay Gould, goochelaar Ricky Jay en Shakespeare-geleerde Michael Witmore getuigen zowel van de diepte als breedte van haar interesses: de duistere grens tussen kunst en wetenschap, het mysterie van de ontbinding en metamorfose, en de menselijke behoefte om te verzamelen en te classificeren.

Haar talloze boeken omvatten 'Book Nest', 'Illuminations', 'A Glorious Enterprise: The Museum of Natural Sciences of Philadelphia' en 'Owls Head: On the Nature of Lost Things', een lyrisch verslag over Purcells 20-jarige fotografische 'opgraving' van een vuilnisbelt in Maine.

Haar werk werd tentoongesteld in vele musea in de Verenigde Staten en Europa, en bevindt zich in permanente collecties van het Museum of Fine Arts in Boston, het Philadelphia Museum of Art en andere.

woensdag 3 oktober