Wanneer Mikkelsens vliegtuigje neerstort, moet hij zien te overleven in een onverbiddelijk poollandschap. Dat lukt best aardig, want we ontmoeten hem twee maanden na de crash. De man heeft zowaar een dagelijkse routine in zijn leven geboetseerd: elke dag vangt hij een vis, stuurt hij een noodsignaal via een oude radiotransmitter en verzorgt hij het gigantische SOS-teken dat hij in de sneeuw heeft gekerfd. 

Maar ook in dit soort leven sluipt een sleur Tot de ijzige wildernis nog een slachtoffer eist. Een gewonde jonge vrouw geeft zijn strijd tegen de natuurelementen opnieuw betekenis en dwingt hem risico’s te nemen om hen allebei in veiligheid te brengen.

‘Arctic’ levert geen melodramatisch liefdesverhaal, geen tragische flashbacks en geen volleybal-sidekick, enkel het uitgepuurd aloude verhaal van man versus nature. Volgens Mikkelsen zowel fysiek als emotioneel de meest uitputtende draaiperiode van zijn carrière.

Wil je weten of deze film hierna nog vertoond wordt? Op maandagavond vanaf 18u kan je het programma raadplegen voor de komende speelweek.