Enkele jaren in de toekomst keert Teresa (Bárbara Colen) terug naar Bacurau, in de Braziliaanse outback, voor de begrafenis van haar moeder. Teleurstellend genoeg is de toekomst toch minder ‘Back to Future’ (hoverboards en hologrammen) en meer Margaret Atwood (live executies op tv), dus een omnipresent onheilspellend sfeertje lonkt. Teresa lift mee met een truck die het dorp van water moet voorzien, maar die wordt onderweg beschoten en loopt leeg.

Eens aangekomen merken de excentrieke dorpsfiguren dat hun woonplaats van alle GPS-systemen verdwenen is. Ook het gsm-bereik lijkt steeds meer weg te vallen. Wanneer dan ook nog eens een groep tot op de tanden gewapende Amerikanen - onder leiding van Duitse cultacteur Udo Krier - een safari’tje komt meepikken, lijken de Brazilianen zich in een heikele situatie te bevinden.

Deze psychedelische Braziliaanse western begint als een etnografische karakterstudie maar mondt uit in een apocalyptisch bloedbad: heerlijk gestoorde genrecinema met invloeden voor fans van Carpenter tot Jodorowski.

Wil je weten of deze film hierna nog vertoond wordt? Op maandagavond vanaf 18u kan je het programma raadplegen voor de komende speelweek.