De autoriteiten willen een financiële compensatie bieden voor het veroorzaakte leed. 270 miljoen toman (ongeveer 55 duizend euro): zo veel is het verloren leven waard. In het belang van haar dochter en zichzelf begint Mina een stille strijd tegen het cynische systeem in haar land Iran, voor gerechtigheid, erkenning en onafhankelijkheid. Tot wanneer Reza voor de deur staat, een zogenaamde oude vriend van haar echtgenoot die zijn schulden komt afbetalen. Hoewel Mina in het begin wat terughoudend is, laat ze hem steeds meer in haar leven toe. 
 
'Ballad of a White Cow' is de derde film van Iraanse regisseursduo Maryam Moghadam en Behtash Sanaeeha en een ontnuchterende kijk op de positie van de vrouw in de Iraanse samenleving. Door de schaarse close-ups, afwezigheid van muziek, uitgebalanceerde camerastandpunten en zo goed als geen camerabeweging is de film fascinerend in zijn vorm. 

Wil je weten of deze film hierna nog vertoond wordt? Op maandagavond vanaf 18u kan je het programma raadplegen voor de komende speelweek.