Officiële selectie BANFF 2020

 

A Nordic Skater
Noords schaatsen is de kunst van het langeafstandsschaatsen op natuurlijk ijs en op de betoverende bevroren fjorden en meren van Noorwegen. Per Sollerman, een voormalige fan van actiesporten, heeft er zijn roeping gevonden en gebruikt nu al zijn zintuigen om veilig over het ijs te reizen en zich deel van het landschap te voelen. Een verleidelijke weergave van deze weinig bekende sport.
Paulius Neverbickas, Lithouwen 2018, 5 min.

Charge
Vier geweldige freeskiërs en een wereldkampioen drone-piloot worden gedropt in Chatter Creek, British Columbia, voor een week. Hun instructies: laad elke dag zo hard op als je maar kan.
Mike Douglas, Mike Gamble, Anthony Bonello (Switchback), Canada 2019, 5 min.

The Ladakh Project
Vergezel de Franse atleet Nouria Newman terwijl ze aan een 375 km lange kajak-expeditie langs de meest afgelegen en ontmoedigende rivieren in de Indiase Himalaya begint. Op huiveringwekkende momenten, is Nouria gedwongen tot het uiterste te gaan: “Ik voelde me echt kwetsbaar. Ik heb heel goed kunnen zien waar mijn lef van gemaakt is."
14 min.

Circle of the Sun
Kort samengevat: Een dag van magie. Steile bergen en de oceaan, de zon en de aurora borealis. Het noordpoolgebied. Een plek waar je echt verdwaalt in de natuur. Skiën en surfen op één dag. Lena Stoffel en haar bemanning hebben deze dromerige plek in al zijn glorie ervaren.
Lena Stoffel, Duitsland 2019, 5 min. 

Danny Daycare
In zijn nieuwste film interpreteert Danny MacAskill babysitten op de enige manier die hij kent. Hij neemt de kinderen mee op een kleine fietstocht in Schotland!
Cut Media & Stu Thomson, Verenigd Koninkrijk 2019, 4 min.

Hors piste
De twee beste reddingswerkers in de regio zijn klaar voor hun nieuwe missie. Ondanks hun professionaliteit en hun vastberadenheid, zal het niet gaan zoals gepland ...
Ecole des Nouvelles, Frankrijk 2018, 6 min.

Reel Rock 13: Up to Speed
Toen klimmen werd aangekondigd als onderdeel van de Olympische Spelen in 2020, was het een monumentale gelegenheid voor de sport. Maar veel klimmers waren geschokt toen ze hoorden dat een van de drie gecombineerde evenementen die nodig zijn om te strijden om een medaille snelklimmen is. Reel Rock-correspondent Zachary Barr onderzoekt deze weinig bekende subdiscipline en de rol die deze zal spelen in de toekomst van het klimmen.
Peter Mortimer, Zachary Barr, Nick Rosen (Sender Films), VS 2018, 20 min.

Spectre Expedition - Mission Antarctica
Een berg. Drie vrienden. 65 dagen expeditie. Meer dan 200 kilo om meer dan 1600 kilometer te slepen. Zonder ondersteuning, met behulp van sneeuwvliegers om lange afstanden te vliegen met snelheden tot 60 km/u, realiseerde avonturier Leo Houlding een gewaagde droom: de top bereiken van de verste berg op aarde, het spook, in Antarctica, The Spectre!
Sender Films & Leo Houlding, VK 2019, 36 min. 

Thabang
Thabang Madiba heeft op de een of andere manier zijn weg gevonden in de wereld van trailrunning en is de afgelopen jaren ieders favoriet geworden in de Zuid-Afrikaanse trailscene.
Hannah Slezacek & Dean Leslie (producenten), Dean Leslie (regisseur), Zuid-Afrika 2019, 13 min. 

The Imaginary Line
In een daad van politieke solidariteit komen een team uit Mexico en de VS samen met als enig doel een slackline op te zetten die de grens tussen hen overschrijdt. In een wereld die ons voortdurend uit elkaar scheurt, komen ze samen om een denkbeeldige lijn te overschrijden en een ander verhaal te vertellen.
Kylor Melton, VS 2019, 11 min.

The Running Pastor
Sverri is een lokale pastor en fervent hardloper die zijn tijd op de paden gebruikt om niet alleen zijn eigen persoonlijke conflicten te verwerken, maar ook de conflicten van anderen waarmee hij vaak wordt belast.
Camp4 Collective, Tim Kemple, VS 2019, 9 min.


Tickets kan je hier kopen. 

Mogelijk in september.