Regisseur Taika Waititi ('Hunt for the Wilderpeople', 'Thor: Ragnarok') charmeert met ‘Jojo Rabbit’, een krachtig coming-of-age-verhaal dat zich afspeelt in Duitsland tijdens de Tweede Wereldoorlog, en creëert een glansrol voor zichzelf als denkbeeldig vriendje Adolf Hitler.

De 10-jarige Jojo (een zeer schattige Roman Griffin Davis) groeit op in nazi-Duitsland en doet alles wat een klein, braaf nazi’tje hoort te doen: op kamp gaan met de Hitlerjugend, af en toe eens een goed boek verbranden en joden haten. Voor Jojo zijn joden immers monsters met lange, griezelige tanden die elkaars gedachten kunnen lezen en ondersteboven van het plafond hangend slapen. En voor goeie raad en ideologische bijstand kan hij altijd terecht bij zijn denkbeeldig vriendje Adolf Hitler (Taika Waititi).

Maar wat Jojo (en denkbeeldige Adolf) niet weten, is dat zijn moeder Rosie (Scarlett Johansson) in het verzet zit en een bevriend joods meisje Elsa (Thomasin McKenzie) in hun kruipzolder heeft verborgen.


Heeft jouw school trouwens al een FilmClub? FilmClubbers (15+) ontvangen een rittenkaart ???? waarmee ze elke maand terecht kunnen bij Sphinx Cinema (en andere deelnemende cinema's)! (Nog) geen lid van De FilmClub? ??? Vraag in de cinema van jouw keuze naar de voorwaarden of sluit je ???? ???? nog snel aan bij De FilmClub.