Het zijn zeer uiteenlopende types: een mislukte zakenman op expeditie, een rusteloze koning, een Pygmee in een luxehotel, een verdwaalde kruier en een jonge deserteur. Ze bewandelen allemaal een eigen pad doorheen deze donkere episode. Hun keuzes en handelingen beïnvloeden niet enkel elkaar, maar ook het verloop van de geschiedenis. Zoals altijd zijn het kleine ingrepen die grote gevolgen kunnen hebben.

Ce Magnifique Gâteau’ is de nieuwe stop-motion film van Emma de Swaef en Marc James Roels, zes jaar na hun veelbekroonde geanimeerde kortfilm Oh Willy, toentertijd een instant kortfilmklassieker. Datzelfde lot lijkt Ce Magnifique Gâteau– een productie van de Mechelse animatiestudio Beast Animation - ook beschoren te zijn. Het begin is in ieder geval al daar: Ce Magnifique Gâteau’ kende haar wereldpremière op de feestelijke 50ste verjaardagsceremonie van de Quinzaine des Réalisateurs in Cannes en won o.a. de Grand Prix op het Animafest van Zagreb. Geen twijfel dat er nog meer prestigieuze prijzen gaan volgen.

Fun fact over het spitsvondige Gentse animatieduo achter deze kortfilm: 
zij zijn ook de geestelijke ouders van het suikerklonten mannetje van Tiense suiker én het stressmannetje van De Lijn. Had je niet verwacht, toch?

Vanaf 19/12 in onze cinema.