Het zijn zeer uiteenlopende types: een mislukte zakenman op expeditie, een rusteloze koning, een Pygmee in een luxehotel, een verdwaalde kruier en een jonge deserteur. Ze bewandelen allemaal een eigen pad doorheen deze donkere episode. Hun keuzes en handelingen beïnvloeden niet enkel elkaar, maar ook het verloop van de geschiedenis. Zoals altijd zijn het kleine ingrepen die grote gevolgen kunnen hebben.

Ce Magnifique Gâteau’ is de nieuwe stop-motion film van Emma de Swaef en Marc James Roels, zes jaar na hun veelbekroonde geanimeerde kortfilm Oh Willy, toentertijd een instant kortfilmklassieker. Datzelfde lot lijkt Ce Magnifique Gâteau- een productie van de Mechelse animatiestudio Beast Animation - ook beschoren te zijn.


Voor de vertoning van 'Ce Magnifique Gâteau!' wordt telkens de kortfilm 'Bloeistraat 11' getoond. Dit animatie-kunstwerkje van Nienke Deutz vertelt over twee beste vrienden die frank en vrij de laatste zomervakantie van hun jeugd doorbrengen in en rond het huis. In de loop van de vakantie beginnen hun jeugdige lichamen te veranderen. Dit heeft ook gevolgen voor hun vriendschap.

 

Wil je weten of deze film hierna nog vertoond wordt? Op maandagavond vanaf 18u kan je het programma raadplegen voor de komende speelweek.