Ze stellen haar voor hun kandidaat te worden voor de volgende gemeenteraadsverkiezingen. Zonder zich in het gedachtegoed van de partij te verdiepen, wordt zij de nieuwe belichaming van het RNP in het dorp. Met Paulines kandidatuur komen er opstootjes en verdeeldheid in de eerst zo vredige arbeiderswijken.

De Franse speelfilm ging op het afgelopen Rotterdamse IFFR in wereldpremière, maar deed vooral in het thuisland veel stof opwaaien. De fictieve politieke partij in de film lijkt namelijk verdacht veel op het Front National. Lijsttrekker Agnès Dorgelle (lees: Marine LePen) is een charmante, welbespraakte en goedverzorgde vrouw. Naar het voorbeeld van Le Pen, hervormt Dorgelle de populistische partij van haar vader, maar probeert het fascistische imago dat aan de partij hangt af te schudden. Gaandeweg komt Pauline erachter dat neo-fascistische opvattingen en methoden achter de schermen nog steeds een grote rol spelen. 

Aan de vooravond van de Franse verkiezingen heeft 'Chez nous' een belangrijke rol in de beeldvorming van de Franse politiek. Maar de kern van de film zit in de maatschappelijke en sociale impact van een politieke overtuiging. 'Chez nous' is dus een manifest voor het individuele denken van de burger en de kiezer.

Een actueel en doordringend onderzoek naar hoe populisme ‘goede’ mensen langzaam maar zeker kan bezoedelen.

Deze film speelt momenteel niet