De 20-jarige Daniel heeft onlangs God gevonden en droomt er nu van om priester te worden. Alleen heeft de jeugdige Pool een klein probleempje: hij komt net uit de jeugdgevangenis en met zijn strafblad zullen ze hem in elk seminarie niet al te vriendelijk de deur wijzen. Op naar plan B dan maar, een job in een houtzagerij in een landelijk Pools dorpje.

Eens aangekomen in het dorpje zoekt Daniel meteen soelaas in de lokale kerk. Wanneer de guitige Eliza hem vraagt wat hij doet, antwoordt hij dat hij priester is. Toevallig – of dankzij goddelijke interventie? – staat de huidige spirituele leider van het dorp op vertrekken, omdat hij even moet herbronnen in een rehabilitatiecentrum. De dorpsbewoners zijn dus niet verbaasd dat er ineens een jonge priester opduikt, en Daniel kan meteen aan de slag.  

Zijn atypische, energieke preekstijl en glashelderblauwe, ziel doorborende ogen zijn meteen een hit bij de lokale bevolking. Bovendien ontdekt hij dat zijn kersverse parochie zwaar getraumatiseerd is door een tragisch ongeluk waarin zeven mensen zijn omgekomen. Hij heeft heel wat werk voor de boeg, maar kan hij zijn criminele verleden blijven verbergen? 
 

Wil je weten of deze film hierna nog vertoond wordt? Op maandagavond vanaf 18u kan je het programma raadplegen voor de komende speelweek.