James Ballard (James Spader) en zijn vrouw Catherine (Deborah Kara Unger) tasten graag grenzen af. Ze hebben een open huwelijk en halen hun plezier uit het gedetailleerd navertellen van hun affaires. Wanneer James ’s avonds laat terugkeert van zijn werk, veroorzaakt hij een dodelijk auto-ongeluk. Een van de passagiers van de andere auto betrokken bij die frontale crash laat daarbij het leven.

Maar James en de weduwe van het slachtoffer (Holly Hunter) ontdekken een gedeelde fascinatie. In het ziekenhuis ontmoet James fotograaf Bob Vaughan (Elias Koteas) die hem introduceert binnen een mysterieuze subcultuur vol mensen geobsedeerd door de volgens hen rauwe seksuele energie van auto-ongelukken.

“Master of body horror” David Cronenberg (‘The Fly’, ‘Videodrome’) oogstte zowel lof als controverse met zijn verfilming van J.G. Ballards gelijknamige roman, die werd omschreven als “pornografie voor filosofen”. 

Wil je weten of deze film hierna nog vertoond wordt? Op maandagavond vanaf 18u kan je het programma raadplegen voor de komende speelweek.