Pietro en Bruno, een jongen uit de stad en één uit de bergen, sluiten vriendschap wanneer ze elf zijn, met een vergeten stukje Alpen als koninkrijk. De kinderen worden mannen, hun levens strekken zich uit. Ze verliezen elkaar en vinden elkaar terug. Terwijl Bruno trouw blijft aan zijn berg, zwerft Pietro door de wereld. Een tocht door liefde en eenzaamheid, langs afkomst en bestemming, over vriendschap, leven en dood heen.

De regisseurs, en hun vaste cinematograaf Ruben Impens, laten de elementen voor zich spreken. De meest choquerende ingreep was om in een vierkantig, eerder verticaal formaat te filmen. Dat voelt contraintuïtief voor een film met imposante Alpenlandschappen, maar werkt wonderwel in dit prachtige verhaal over vriendschap. 

 


  • Filmvertoning met gasten op vrijdag 16 december om 20u30
    in aanwezigheid van de filmmakers Charlotte Vandermeersch en Felix Van Groeningen. Moderator: Bo Alfaro Decreton

     
  • Ontbijtfilm op zondag 18 december om 10u30
    Ontbijten kan vanaf 9u45 in ons café en enkel na aankoop van een ticket in voorverkoop. Het ontbijt kost 6 euro bovenop de prijs van je filmticket. De plaatsen zijn beperkt. 
    Enkel zin in film? Dat kan ook! Komen de kinderen mee? Gelijktijdig vertonen we Strange World NV
vrijdag 16 december
zondag 18 december
Wil je weten of deze film hierna nog vertoond wordt? Op maandagavond vanaf 18u kan je het programma raadplegen voor de komende speelweek.