Zijn zoektocht brengt hem tot in de diepste krochten van de camping en langs een bonte verzameling badgasten. Wanneer zijn vader plots overlijdt, krijgt zijn speurtocht bovendien een existentieel kantje. Moet hij in zijn vaders voetstappen treden en de camping verder uitbaten of een volledig andere weg inslaan? Patrick kan alvast rekenen op ongevraagd advies van alle kanten, maar eigenlijk wil onze held zich maar met één ding bezighouden: het terugvinden van zijn favoriete stuk gereedschap.

Kevin Janssens voert een leger nationale en internationale topacteurs aan, met onder meer Josse De Pauw, Bouli Lanners, Jemaine Clement (‘Flight of the Conchords’) en Katelijne Damen.

Tim Mielants regisseerde in Vlaanderen onder meer ‘Code 37’ en ‘Cordon’ maar bouwde zijn imposante cv vooral op in de VS waar hij het volledige derde seizoen van gangsterepos ‘Peaky Blinders’ inblikte en ook afleveringen regisseerde van ‘The Terror’ en de Marvel/FX-reeks ‘Legion’ door ‘Fargo’-bezieler Noah Hawley. Voor ‘De Patrick’ ontving hij op filmfestival Karlovy Vary in Tsjechië de prijs voor beste regie.