⚠️Om de verdere verspreiding van het coronavirus (covid-19) tegen te gaan, hebben we in overleg met de ROH besloten de resterende voorstellingen in dit opera- en balletseizoen te annuleren. Ook de vertoningen die oorspronkelijk een nieuwe datum hadden gekregen (‘Fidelio’ en ‘Het Zwanenmeer’) zullen niet meer doorgaan.

Ticketkopers worden persoonlijk via e-mail op de hoogte gebracht.


Deze compromisloze opera over een dochter die haar zinnen heeft gezet op bloedige wraak en een moeder die tot wanhoop wordt gedreven, gaf altijd al aanleiding tot levendige discussies en weet sinds de première in 1909 het publiek zowel te shockeren als te fascineren. 

Antonio Pappano dirigeert - voor zijn eerste Strauss-interpretatie voor the Royal Opera House sinds 2002 - de muziek, waarin heftige passages worden afgewisseld met momenten van uitzonderlijke tederheid. Onderdeel van uitmuntende cast schittert onder anderen Nina Stemme (Brünnhilde in ‘Der Ring des Nibelungen’ uit het vorige seizoen) in de titelrol, en Karita Mattila in haar debuut als de gekwelde koningin Clytaemnestra.