In een stad ergens aan de Franse Rivièra woont detective Yvonne, de jonge weduwe van politiecommandant Santi, een lokale held. Als Yvonne erachter komt dat haar man bepaald geen heilige was, is ze ten einde raad. Hier komt nog bij dat een onschuldige jongeman, genaamd Antoine, acht jaar in de gevangenis heeft gezeten als de zondebok van Santi. Yvonne doet alles om Antoine zijn leven – en vrouw – terug te geven, behalve de waarheid vertellen. Antoine, in de tussentijd, heeft moeite met het leven buiten de gevangenis. Al snel raakt hij, net zoals Yvonne, verwikkeld in een spectaculaire reeks gebeurtenissen. 

In 'En liberté' zijn veel knipogen naar de Franse filmhistorie te herkennen. Zo laten enkele achtervolgingsscènes gelijk denken aan vintage Belmondo. De droge en vaak absurdistische humor leent dan weer vaak van Jacques Tati en in de speelse maar komische houding van hoofdrolspeelster Adèle Haenel is overduidelijk de invloed van 'Amélie' te ontdekken. Niet geheel verwonderlijk dus dat Audrey Tautou ook een bijzondere rol heeft in 'En liberté'. Ondanks al deze invloeden heeft regisseur Salvadori toch een geheel eigen werk weten te maken, waarmee hij zonder twijfel jong en oud voor zich kan winnen.

'En liberté' is als een goede stoofpot: Salvadori heeft de juiste balans tussen zoet, zout en zuur gevonden. Precies wat je nodig hebt tijdens de koude wintermaanden.
 

De start van deze film is uitgesteld in onze cinema. Een nieuwe datum wordt zo snel mogelijk vastgelegd.