Artificiële intelligentie is in die toekomst dagelijkse kost, getuige majoor Mira Killian/Motoko Kusanagi – wiens menselijke hersenen zijn ingepland in een cyborgunit. Maar ook de gewone man en vrouw is nauwelijks nog gewoon te noemen; bijna iedereen heeft een bewustzijn dat verhoogd is met cybernetica. Al die foefjes komen uit de koker van de organisatie Hanka Robotics. Maar de organisatie komt onder vuur te liggen door ene Kuze (Michael Pitt), een geheimzinnig hacker die de kopstukken van de multinational viseert.

De veiligheidsdienst Section 9 heeft als doel de gevaarlijkste criminelen uit te schakelen. Maar tijdens hun klopjacht op deze machtige vijand, begint Major zich vragen te stellen over haar eigen menselijkheid.

Een live-action remake van Masamune Shirows originele verhaal. Los van de snoeiharde actiescènes dankt de film zijn legendarische status vooral aan de filosofische mijmeringen over identiteit.

3D-versie.
Hou er rekening mee dat je per ticket een supplement betaalt van 1 euro voor deze vertoningen. Bedankt voor het begrip.

zaterdag 29 april
zondag 30 april
maandag 1 mei
vrijdag 5 mei
17:15
22:15
zondag 7 mei
dinsdag 9 mei
Wil je weten of deze film hierna nog vertoond wordt? Op maandagavond vanaf 18u kan je het programma raadplegen voor de komende speelweek.