In deze documentaire zijn we getuige van hoe een combinatie van hartstocht voor oude en hedendaagse bluesmuziek, artistiek vakmanschap, maar ook slim en gedurfd ondernemerschap uitmondt in de warme en vibrerende bluesclub ‘Missy Sippy’.

De clubconcerten, de elektrische en akoestische bluesjams, lindyhopavonden en stomende optredens tijdens de Gentse Feesten, maken van Missy Sippy één van de meest swingende Europese bluesclubs. Jonge en oudere bluesfans komen van heinde en ver afgezakt om te genieten van de blues, van de hechte gemeenschap van vrienden en fans en van veelbelovende jonge muzikanten die er hun eerste stappen op het podium zetten.

In tegenstelling tot andere podiumkunstenaars, krijgen muziekmakers en bluesmuzikanten weinig tot geen overheidssteun. Om van hun passie hun beroep te maken moeten muzikanten als Tiny Legs Tim en Guy Verlinde niet alleen straffe muziek maken, ze worden ook uitgedaagd om dag na dag slim en toegewijd te ondernemen. Hetzelfde geldt voor wie vandaag een club of café wil runnen. Daarom wordt in ‘Goin’ down to Missy Sippy’ ook ingezoomd op de passie en hartstocht van Marie en Jelle, de zaakvoerders van Missy Sippy.

Dominique Willaert – werkzaam in Victoria Deluxe – nam vanuit z’n bewondering voor de fijne groep muzikanten en uitbaters van Missy Sippy het initiatief om samen met cineast Brecht Vanhoenacker en collega-monteur Steve Shorrock deze documentaire te draaien. Ze deden dit met een minimum aan middelen, maar een maximum aan passie.

‘Goin’ Down To Missy Sippy’ kadert in het jubileumjaar 2020, waarin Missy Sippy 5 kaarsjes uitblaast en de Gentse bluesscene 10 jaar bestaat. Die verjaardagen vieren we uitgebreid met de release van het eerste album van de MISSY SIPPY ALL STARS, dat live wordt voorgesteld in Missy Sippy op vrijdag 6 maart 2020. Meteen ook het startschot voor het feestelijke verjaardagsweekend!


Deze vertoning wordt gevolgd door een gratis clubconcert om 21h45 van Tiny Legs Tim en Guy Verlinde in de Gentse bluesclub Missy Sippy (Klein Turkije 16, aan de overkant van de Korenmarkt). 

 


CREDITS
Concept en regie: Dominique Willaert

Camera: Steve Shorrock, Brecht Vanhoenacker, Sidi Diarra, Tourad Kane
Montage: S
teve Shorrock
Met dank aan: 
Marie Follebout en Jelle de Boevé, Tim De Graeve, Guy Verlinde, Peter Brand, Eneas Mentzel, Gerold Van Tieghem, Anja Claeys, Agnes De Maeseneir en de vele muzikanten en het publiek van de Missy Sippy.