In dit ongelofelijke, maar waargebeurde verhaal, is Kenny Wells dringend op zoek naar een nieuw succes. Samen met avonturier Michael Acosta (Edgar Ramínez) gaat hij op zoek naar goud in de jungle van Indonesië. Na maanden zoeken en vele teleurstellingen stuiten de twee hedendaagse goudzoekers op iets wat niemand ooit voor mogelijk had gehouden.

Dankzij hun ontdekking worden ze op slag de supersterren van Wall Street en kijkt de wereld toe hoe de twee zich wentelen in miljarden, vrouwen en feestjes. Het miraculeuze succesverhaal wekt al snel argwaan en jaloezie op Wall Street, waar ze Wells maar al te graag ten gronde willen richten.

Tien jaar na ‘Syriana’ (met George Clooney) en vijftien jaar na ‘Traffic’ (waarvoor hij het Oscar-winnende scenario schreef), komt regisseur Stephen Gaghan nu dus met een film die alleen al op kracht van het verbijsterende verhaal indruk maakt. Matthew McConaughey (Interstellar, The Wolf of Wall Street), Edgar Ramirez (Joy) en Bryce Dallas Howard (Jurassic World) schitteren in deze meeslepende en soms zelfs hilarische film over een onwaarschijnlijke held. De film stikt van de spannende en hilarische momenten: de dollartekens in de ogen op Wall Street, het gemanoeuvreer van zakenpartners en vijanden, de roes van de rijkdom ... ‘Gold’ is een avontuur, met alles erop en eraan.

Deze film speelt momenteel niet