Twee jaar geleden leek het project nog op sterven na dood, maar door een crowdfunding campagne - én de 'Robbe de Hert Benefietavond' in de Arenbergschouwburg en steun van Sven Gatz en de Stad Antwerpen - konden Robbe en zijn assistente Joke Sluydts toch terug aan het werk om hun passieproject te voltooien. Een grote winst, kortom, niet enkel voor de Hert zelf, maar voor heel cinefiel België.

Door de jaren heen hebben ze een brede waaier aan mensen uit de Belgische filmwereld geïnterviewd. Het gaat van jong naar oud: nieuwe generaties als Adil El Arbi en Billal Fallah, gevestigde waarden als Erik Van Looy en Jan Verheyen, maar ook lang overleden groten als Hugo Claus, Bobbejaan Schoepen en André Delvaux zijn met de Hert in gesprek gegaan. Deze interviews worden afgewisseld met unieke archiefbeelden, fragmenten uit bijna 100 jaar Vlaamse films en opnames op filmsets en premières.

'Hollywood aan de Schelde' brengt het indrukwekkende verhaal, verteld door Michaël Pas, van de Vlaamse filmgeschiedenis: van de succesvolle buurtbioscopen over de eerste Vlaamse films tot de succesverhalen van Jan Verheyen, Stijn Coninx en Lukas Dhont.

Wil je weten of deze film hierna nog vertoond wordt? Op maandagavond vanaf 18u kan je het programma raadplegen voor de komende speelweek.