Met 'Gräns' tartte de Zweedse regisseur Abbasi eerder genregrenzen. In 'Holy Spider' mag hij dan wel minder genres in vraag stellen, wat hij wel doet is vraagtekens plaatsen bij het reilen en zeilen in Iran en de positie van vrouwen. Daarvoor liet hij zich inspireren door een waargebeurd verhaal over een 'spider killer' die prostituees - lees: zondige vrouwen - vermoordt in Mashhad, de heiligste stad van Iran. Journalist Rahimi voert het onderzoek. Terwijl ze steeds grotere risico's neemt om achter de identiteit van de moordenaar te komen, ontdekt ze al snel dat ze als vrouw haar plaats dient te kennen. 

Een onconventionele thriller die toont hoe religieuze overtuiging, gebrek aan emancipatie en een gewelddadig verleden een monster kunnen creëren. 


  • Meer weten over de actualiteit in Iran? Als steun aan de protesten en de roep om vrijheid vertonen we op dinsdag 29 november om 20u Nasrin
woensdag 30 november
vrijdag 2 december
zaterdag 3 december
zondag 4 december
Wil je weten of deze film hierna nog vertoond wordt? Op maandagavond vanaf 18u kan je het programma raadplegen voor de komende speelweek.