Oum Yazan, moeder van drie kinderen, probeert wanhopig haar familie in leven te houden, terwijl ze bang afwacht of haar man ooit nog thuis zal komen. Inmiddels is de situatie zo geëscaleerd dat ook buren en andere familieleden zich schuilhouden in het appartement. Er heerst constante spanning, angst en gevaar. Als prooi van de vijand zitten zij gevangen in een bunker die ooit een liefdevolle thuisbasis was. 

Van Leeuw puurt de specifieke situatie uit tot een universele tragedie. Een intens en aangrijpend drama over mensen die in de meest extreme omstandigheden proberen om hun menselijkheid te bewaren.

De film ging dit jaar in wereldpremière op het filmfestival van Berlijn en mocht er de publieksprijs en het 'Europa Cinemas Label' in ontvangst nemen. Hoofdactrice Hiam Abbass is geen onbekende in de filmwereld. Zo speelde ze mee in de succesvolle films 'Paradise Now' van Hany Abu-Assad, 'The Syrian Bride' van Eran Riklis (die 2 prijzen won op Film Fest Gent in 2004), Ridley Scotts 'Exodus: Gods and Kings' en Steven Spielbergs 'Munich'. Dit najaar is ze ook te zien in Denis Villeneuves sequel 'Blade Runner 2049'.

Deze film speelt momenteel niet