Bekijk het programma van JEF Festival hier!

De wilde stad (6+)

Een bijzondere kijk op het stadsleven, die je onder invloed van haar onopgemerkte inwoners eerder een stadsjungle kan noemen. Als je goed kijkt, zie je dat de natuur dichterbij is dan je denkt. Zo ook in Amsterdam, waar stadsbewoner Abatutu de kat je laat kijken naar wat je normaal niet ziet. Zie jij ook die hongerige rat in een pizzadoos, of de reigers die op de markt keurig wachten op hun diner? Deze film, van de makers van de natuurfilm De nieuwe wildernis, zal je kijk op de stad helemaal veranderen.


Nous trois (9+)

Twee mooie dansfilms waarin kinderen en jongeren via dans zichzelf vinden. Drie meisjes worden om de zes jaar gefilmd, op de leeftijd van zes jaar, twaalf jaar en achttien jaar. De rode draad doorheen hun jeugd is dans. Het helpt hen om hun vleugels uit te strekken. Een verhaal over de zoektocht en het behouden van de kinderlijke fantasie. De film wordt voorafgegaan door Craft, een kortfilm waarin kinderen improviseren, spelen en dansen in een kasteel van karton.


Ernest & Célestine: winterpret (4+)

Het ongewone duo Ernest & Célestine beleven opnieuw gekke avonturen. Ernest is een dikke teddybeer die graag muziek maakt en dol is op confituur. Hij en het kleine weesmuisje Célestine leven nu samen in zijn huis. De twee vrienden zullen zich nooit vervelen! Bij het vallen van de eerste sneeuwvlokken, maken ze zich klaar voor de winterslaap van Ernest: ze moeten zorgen voor Bibi, hun wilde gans, die zal wegvliegen voor het koude weer, ze gaan naar het muizenbal om daar de eerste dag van de winter te vieren. Bovenal mogen ze zeker niet vergeten om grote taarten te maken zodat Ernest met een volle maag in winterslaap kan vallen!


Annie dance-a-long (7+)

Oerklassieker in het musicalgenre over weesmeisje Annie die een tijdje bij een beroemde miljardair gaat wonen. Voor de film leer je danspasjes, zodat je tijdens de film kan meedansen! Annie droomt ervan om de wereld buiten het weeshuis te verkennen. Op een dag wordt ze uitgekozen om een week door te brengen bij de beroemde miljardair “Daddy” Warbucks. Annie blijft een beetje langer dan een week. En de enige persoon die haar geluk in de weg staat is Miss Hannigan, de bazin van het weeshuis. Een populaire musical met veel dans en liedjes die je ongetwijfeld nog uren na de film zal meeneuriën.


Los bando (8+)

Een hilarische roadmovie over twee vrienden die er alles voor over hebben om hun droom waar te maken. Gedreven door hun passie voor muziek, nemen ze het publiek mee op een opwindende reis vol wilde avonturen. Het grote moment is aangebroken voor boezemvrienden Axel en Grim. Ze dromen al jaren van de grote doorbraak voor hun rockband Los Bando Immortale. Nu ze mogen meedoen aan een nationale muziekwedstrijd, ligt de wereld aan hun voeten. Maar hoe geraken ze bij de finale, die aan de andere kant van het land wordt gehouden? En wie durft Axel vertellen dat hij helemaal niet kan zingen? Met een rallypiloot achter het stuur en een 9-jarige celliste op de voorbank, ontaardt de tocht in een wilde achtervolging, terwijl politiewagens en ongeruste ouders hen op de hielen zitten.


Let’s dance! (3+)

Deze kortfilmcompilatie staat volledig in het teken van de indrukwekkende bewegingen van het hoofdpersonage.
Een wolf die stiekem zijn favoriete dans beoefent in het donker. Slakjes die op een vliegtuig een indrukwekkende
choreografie dansen. Slangen die zich helemaal in de war dansen! Haal je dancing shoes al maar uit de kast en swing mee met deze reeks bewegende kortfilms.


Sunshine Barry & de discowormen (5+)

Amusant en aanstekelijk discofestijn met worm Barry die een eigen discoband wil starten. Niemand kan aan de boogie weerstaan! Het is niet makkelijk om Barry te zijn. Een worm krijgt tegenwoordig geen respect meer. Barry bevindt zich helemaal onderaan de voedselketen en heeft een slome job in de compostfabriek. Alles verandert wanneer Barry een oude discoplaat van zijn vader vindt. Hij is meteen in de ban van de boogie. Hij wil een superster worden met zijn eigen discoband: Sunshine Barry en de discowormen. Barry heeft geen muzikanten, geen zangeres en geen armen, maar zoals hij zelf beweert: “Niemand is perfect!”. Samen met zijn boezemvriend Tito en de glamourmeid Gloria doet hij mee aan een prestigieuze muziekwedstrijd. Kan jij aan de boogie weerstaan?


De avonturen van No-No (3+)

No-No is geen gewone naam. Zeker niet voor een vogelbekdier dat altijd ‘ja’ zegt, vooral wanneer zijn vrienden vragen om mee op avontuur te gaan. Als ‘wortelman’ maakt No-No reclame voor wortelijsjes en een mislukte maanreiziger krijgt dankzij hem weer een goed humeur. Zelfs wanneer een regenbui het dorp onder water dreigt te zetten, betekent dat voor No-No en zijn gekke vriendenclub het begin van een nieuw avontuur!

Meer info?