Athleticus
Athleticus is een ludiek en poëtisch snoepje vol verrassingen en komische situaties, recht uit het dierenrijk.
Nicolas Deveaux / Frankrijk 2016 / 2 min

Sous la canopée
Paradijsvogels etaleren hun mooiste veren en zingen in het midden van de tropische bossen, wat voor de nodige intrige zorgt. Een kleurrijke en experimentele film die animaties – gemaakt met verf op glas – combineert met tekeningen, rechtstreeks aangebracht op film.
Bastien Dupriez / Frankrijk 2019 / 3 min

The Bird & the Whale
Nadat een walvis te ver van zijn familie is afgedwaald om een scheepswrak te verkennen, ontdekt hij de enige overlevende: een gekooide zangvogel. Samen proberen ze om op zee te overleven. Een geanimeerd verhaal, geschilderd op glas.
Carol Freeman / Ierland 2018 / 7 min

The Little Bird and the Bees
In deze 5de aflevering van 'The Little Bird Sequel' is het aan de bijtjes om de hoofdrol te spelen! Gewekt door de zoete smaak van nectar, volgt het vogeltje het geluid van een zwem zoemende bijen… Maar opgepast de gulzige vos is weer op jacht!
Lena Von Döhren / Zwitserland 2020 / 6 min

Hedgehog Spikiney Un linx dans la ville
Spikiney is een hardwerkende en altruïstische egel die een gaarkeuken runt. Op een winternacht verdwijnt echter al het eten. Spikiney’s vrienden – de oude aap, de wees eekhoorn, een verdwaalde vogel en de bever – gaan met hem mee op zoek naar het gestolen voedsel!
Tihoni Brcic / Kroatië 2020 / 5 min 

Un linx dans la ville 
Aangetrokken door de lichten van het nabijgelegen dorp, verlaat een nieuwsgierige lynx het bos. Maar dan valt het dier in slaap in het midden van een parking. De volgende vroege ochtend, ontdekken de dorpsbewoners het slapende dier, bedolven onder de sneeuw.
Nina Bisiarina / Frankrijk 2019 / 7 min

 

dinsdag 3 november
woensdag 4 november