Saïgon sûr Marne

saigon sur marne sphinx cinema filemking 

Tussen twee huishoudelijke klusjes vertelt een oud echtpaar hun kleindochter hun levensverhaal tussen Vietnam en Frankrijk, tijdens de oorlog. Sinds hun eerste ontmoeting, toen ze 20 waren.

Aude Ha Leplège / België 2019 / 15minAshmina

Ashmina sphinx cinema filemking

In een verarmd land, vol contradicties, wordt een jong meisje verscheurd tussen haar verplichting tegenover haar familie en de invloed van buitenlandse bezoekers.

Dekel Berenson / Nepal, Groot-Brittannië 2018 / 15minKids

kids filemking cinema sphinx 

Een menigte van menselijke figuurtjes zonder gezicht botst en ontloopt elkaar, vaak in wilde scenario’s. De groep denkt voor hen. De film is ook een spel, waarbij je deze figuurtjes moet leiden.

Michael Frei / Zwitserland 2019 / 9minLa Gita

la gita filemking cinema sphinx 

Op 14-jarige leeftijd moet Megalie, dochter van immigranten uit Senegal, maar geboren en opgegroeid in Italië, de moeilijke taak vervullen om een plaats te vinden voor zichzelf.

Salvatore Allocca / Italië 2018 / 15minChamp

champ filemking sphinx cinema 

'Champ' is een intense jeugddocu over verliezen en winnen. Esma Aras groeit op in Molenwijk in Den Haag en is een kickboxingtalent. Maar dan wordt haar moeder opgenomen in het ziekenhuis.

Cassandra Offenberg / Nederland 2019 / 15minDeze vertoning wordt voorafgegaan door een informatief filmpje over kinderrechten i.s.m. T’ Zitemzo en is een schoolvoorstelling. Tickets voor groepen bestellen kan via ecorisa.zakelijk@gmail.com.

Deze film speelt momenteel niet.