Papa

sphinx cinema filemking

Een excentrieke uitvinder beseft dat hij alles behalve een goede vader is voor zijn dochter. Dus besluit hij op een dag een ideale papa uit te vinden voor haar.

Nathalie Labarre / Tsjechië 2014 / 5min


 

The Kite

sphinx cinema filemking

Een jongetje bezoekt zijn grootvader en ze vliegeren samen op het platteland. Hun vliegers symboliseren hun leeftijd. Een poëtisch verhaal over afscheid nemen.

Martin Smatana / Polen, Slowakije, Tsjechië 2018 / 13min


 

Cycle 

filemking sphinx cinema

Een ‘rond’ verhaal over een meisje dat naar haar grootvader wil fietsen en ontdekt dat de weg stopt waar het avontuur pas echt begint.

Sophie Olga De Jong, Sytske Kok / Nederland 2018 / 2min


 

Pearfall

sphinx cinema filemking

Opgelet voor de vallende peren! Ze vallen plots en dus is het nodig om voorbereid te zijn. Deze film zal je van de nodige instructies voorzien voor zulke situaties.

Leonid Shmelkov / Rusland 2017 / 2min


 

Bridgemaster

sphinx cinema filemking

De levende standbeelden van twee leeuwen, op de Kettingbrug worden gepest door een gemene wolk. De Brugmeester moet ingrijpen. Een absurd verhaal voor de kleinste kijkers!

Halasi Balint / Hongarije 2018 / 2min


 

Flipped 

sphinx cinema filemking

Welkom in een wereld waarbij de rollen van kinderen en volwassenen omgedraaid zijn. We volgen een dag van omgekeerde situaties, en analyseert zo volwassenheid en ouderschap op een grappige manier.

Hend Esmat, Lamiaa Diab / Verenigd Koninkrijk 2018 / 5min


 

Two Balloons 

sphinx cinema filemking

Twee avontuurlijke maki’s varen met hun luchtschepen naar de andere kant van de wereld, waar het lot en toeval hun reünie in de weg staan. 

Mark C. Smith / Nederland 2017 / 9min