Verjaardagen met een “nieuwe voordeur” zijn altijd confronterend. Voor Lara, een strenge en veeleisende ambtenaar op pensioen, valt er op haar zestigste verjaardag weinig te vieren. Haar zoon daarentegen, zal een van de belangrijkste avonden van zijn leven beleven: zijn debuutconcert als pianist-componist. Viktor is een ware virtuoos, dankzij (of ondanks?) de rigoureuze lessen van zijn moeder, die ooit zelf een carrière als pianist ambieerde.  

Maar Viktor ontsnapte jaren geleden aan de tirannieke heerschappij van zijn moeder, en Lara is niet welkom op het concert. Als laatste wanhopige poging om toch deel uit te maken van het succes van haar zoon koopt ze alle tickets die ze nog kan vinden op en geeft ze die aan enkele oude bekenden cadeau. Hoe meer Lara zich echter met het concert bemoeit, hoe meer alles uit de hand begint te lopen. 

‘Lara’ kreeg inmiddels meerdere prijzen op internationale filmfestivals waaronder de Speciale Juryprijs op het Karlovy Vary International Film Festival en de Fipresci prijs op het Munich Filmfestival. 
 

Wil je weten of deze film hierna nog vertoond wordt? Op maandagavond vanaf 18u kan je het programma raadplegen voor de komende speelweek.