Op een zonnige zomerdag maken de Macaluso-zussen zich klaar voor een tripje naar het strand. Het vijftal leeft ouderloos in een vervallen appartement aan de rand va Palermo en verdient hun boterham door de duiven die ze op zolder houden te verhuren voor trouwfeesten, jubilea en verjaardagen. De oudste zus, Pinuccia, helpt de jongste, Antonella, het schatje van de familie, om zich aan te kleden, terwijl de drie middelste meisjes zusterlijk kibbelen. De sportieve Maria danst door de kamers, de strijdlustige Lia kan enkel gekalmeerd worden als Maria haar voorleest en de vredelievende Katia wil gewoon dat iedereen het goed kan vinden met elkaar. Maar eens op het strand voltrekt zich een tragedie die de zussen zal beïnvloeden voor de rest van hun levens.

Filmmaker Emma Dante baseerde zich voor ‘Le Sorelle Macaluso’ op haar eigen theaterstuk. Twaalf actrices van verschillende leeftijden spelen de vijf zussen als jongeren, volwassen vrouwen en bejaarde dames. De vijf actrices die de jeugdige zusjes spelen, ontvingen op het filmfestival van Venetië de prijs voor beste actrice.

Wil je weten of deze film hierna nog vertoond wordt? Op maandagavond vanaf 18u kan je het programma raadplegen voor de komende speelweek.