In een vorig leven was Jean-Louis (levende Franse legende Jean-Louis Trintignant) een charmante autocoureur, maar nu slijt de tachtigjarige vader zijn dagen in een bejaardentehuis in Normandië. De verandering van omgeving heeft zijn invloed op de waaghals op rust en hij is er van overtuigd dat de beste dagen van zijn leven achter zich liggen. Zijn hoofd blijkt niet meer zo helder, maar toch blijft één herinnering bovendrijven: Anne.

Anne (Anouk Aimee) en Jean-Louis ontmoetten elkaar 52 jaar eerder aan het internaat van hun respectieve kinderen, Françoise en Antoine (zoals te zien in ‘Un homme et une femme’). Antoine besluit op zoek te gaan naar de mysterieuze vrouw en een romantische reünie te organiseren voor zijn vader. Anne neemt Jean-Louis mee op een nostalgische reis doorheen hun verleden. 

Beginnend bij ‘Un homme et une femme’ (1966) naar ‘Un homme et une femme: 20 ans déjà’ (1986) tot ‘Les plus belles années d’une vie’ neemt romantische ziel Claude Lelouch je mee in zijn melancholische reflectie op de ravage die tijd kan aanrichten. Maar zelfs na meer dan 50 jaar geven scènes tussen Trintignant en Aimee nog altijd vonken en kunnen we misschien zelfs concluderen dat het beste altijd nog moet komen.  

Wil je weten of deze film hierna nog vertoond wordt? Op maandagavond vanaf 18u kan je het programma raadplegen voor de komende speelweek.