Zoals de ontslagen mijnwerker Jimmy Logan (Channing Tatum) en zijn broer Clyde (Adam Driver), een gehandicapte oorlogsveteraan. Samen met een explosievenspecialist (Daniel Craig, die mag losgaan als anti-Bond) beramen ze een overval op een autoracecircuit in North Carolina. Onbegonnen werk, zo lijkt het, maar de mannen zijn intelligenter dan ze eruitzien.

Veel van het plezier schuilt, zoals dat hoort in een goede kraakfilm, in de onverwachte trucs die de dieven toepassen. Maar belangrijker nog is de sympathie die de film weet op te wekken voor zijn antihelden. Channing Tatum, de minst ijdele Hollywoodster van het moment, toont zich in zijn vierde samenwerking met Soderbergh opnieuw een uitstekend acteur. Zijn komische timing is vlekkeloos en hij oogt aandoenlijk oprecht als sukkelige, gescheiden vader.

Een vermakelijke mix van ironische overdrijving en schaamteloze genreclichés die op onverwachte momenten ook weet te ontroeren.

vrijdag 17 november
zaterdag 18 november
zondag 19 november
maandag 20 november
dinsdag 21 november
Wil je weten of deze film hierna nog vertoond wordt? Op maandagavond vanaf 18u kan je het programma raadplegen voor de komende speelweek.