Wat begint als een naargeestig vechtscheidingsdrama met knipogen naar Ingmar Bergmans 'Scènes uit een Huwelijk', muteert tot een sombere thriller langs groezelige flatgebouwen, postindustriële ruïnes, ondergesneeuwde stadsparken en kale snelwegen rond Moskou, waarbij een happy end op geen enkel moment in zicht lijkt en je gaandeweg bijna begint te hopen dat het jongetje niet naar zijn egocentrische, haatdragende ouders terug moet.

Met het drama 'Loveless' (Nelyubov) komt de Russische regisseur Andrei Zvyagintsev na 'Leviathan' met een film die misschien minder expliciet politiek is, maar nog steeds inktzwart en ijzingwekkend. 

Dat 'Loveless' zo’n verpletterende indruk maakt, mag ook op het conto worden geschreven van de twee nog tamelijk onbekende acteurs, die de hoofdrollen spelen. Maryana Spivak heeft als Zhenya een ondankbare taak: ze speelt een moeder die niet van haar kind lijkt te houden. Met minieme suggesties moet Spivak laten zien dat er ook nog een andere kant zit aan haar personage dan alleen haar hardheid. Alexey Rozin heeft als Boris een net zo ondankbare taak: hij speelt een lafaard, een man die het liefst voor de gemakkelijk weg kiest en wegloopt voor confrontaties. 

Deze film speelt momenteel niet
Wil je weten of deze film hierna nog vertoond wordt? Op maandagavond vanaf 18u kan je het programma raadplegen voor de komende speelweek.