Ergens hoog op een Colombiaanse top lijken enkele kinderen te spelen, ware het niet voor de achteloos om hun schouder geslagen machinegeweren. Eigenlijk ondergaan ze een  rigoureuze militaire training en zijn de geestige bijnamen waarmee ze elkaar aanroepen, zoals Bigfoot, Lady, of Rambo, hun noms de guerre. Deze Monos zijn een fractie van een rebellenleger in een guerilla-oorlog waarvan regisseur Alejandro Landes de specificaties liefst achterwege laat. Hun opdracht is een Amerikaanse krijgsgevangene bewaken en zorg dragen voor hun koe Shakira.

Maar pubers blijven pubers en wanneer ze een feestje bouwen om het huwelijk van Lady en hun leider Wolf te vieren, kunnen alcohol en paddo’s niet ontbreken. De groep vervalt in een bacchanaal waar zelfs een West-Vlaamse scoutsfuif niet aan kan tippen, en koe Shakira moet het met haar leven bekopen. Leider Wolf moet boeten voor wat gebeurde onder zijn toezicht, maar zonder hem vervalt de delicate orde binnen deze minimaatschappij in chaos.  

De poëtische omgeving vervreemd van plaats of tijd en de bloedmooie beelden van cinematograaf Jasper Wolf laten het rebellenverhaal een bijna mythische proportie aannemen. Met bovennatuurlijke performances van de piepjonge cast, onder meer Sofia Buenaventura, Julián Giraldo, Karen Quintero en Moisés Arias (‘Hannah Montana’, ‘The Kings of Summer’).
 


WIN de soundtrack van 'Monos' op vinyl! Bij een meesterlijke film hoort een meesterlijke soundtrack en Mica Levi stelt (uiteraard) niet teleur. De score won de Georges Delerue-prijs voor beste muziek en sounddesign op Film Fest Gent. 

Wat moet je doen?

1. Koop je e-ticket voor 'Monos'
2. Print je ticket af en schrijf je naam en e-mailadres op het ticket
3. Laat je ticket na film in de daarvoor bestemde doos in de cinema achter

Een onschuldige hand kiest op 1 augustus de gelukkige winnaar!


Deze film staat ook op het programma van 'cineMÁS-weekends'. Bekijk hier het volledige programma!

Wil je weten of deze film hierna nog vertoond wordt? Op maandagavond vanaf 18u kan je het programma raadplegen voor de komende speelweek.