⚠️  De release van 'Mrs Lowry & Son' wordt uitgesteld tot latere datum.  ⚠️

Dit om de verdere verspreiding van het Coronavirus (COVID-19) tegen te gaan. Zodra we meer informatie hebben, brengen we je hiervan op de hoogte.Artistiek zou je de van middelbare leeftijd Laurence Lowry op het eerste zicht niet noemen: hij ziet er wat bleekjes uit, woont bij zijn moeder en haalt huur op als beroep. Toch voelt de Noord-Engelsman een ongelooflijke drang om het leven in zijn industriestadje Salford vast te leggen. ’s Avonds trekt hij zich terug op zijn zolder om te werken aan de kunst die enkele decennia later in Tate Modern zal hangen.

Niet enkel kan hij het zich zelf amper voorstellen (of ziet hij dat zelfs als een van zijn streefdoelen), zijn moeder (een buitengewoon zwaarmoedige Redgrave) gelooft al helemaal niet in zijn talent. De korzelige, oude vrouw kleineert hem minstens dagelijks, leest negatieve recensies voor in zijn bijzijn, hoont dat hij nog nooit een liefje meebracht naar huis. En toch ziet Lowry zijn nurkse moeder zielsgraag, en weigert hij na haar dood zelfs enkele prestigieuze prijzen, omdat ze er niet meer is om hem ze te zien in ontvangst nemen.

Regisseur Adrian Noble levert een sympathieke biopic met de nodige humor en twee van de grootste talenten die vandaag actief zijn.  

Volg de updates op onze website en social media.