Michael Caine nodigt je uit in de wereld van zijn jeugd: London in the Swinging Sixties. Het is een kans om een ​​revolutionaire tijd in de Britse geschiedenis te zien door de ogen van een van zijn beroemde deelnemers, die de geboorte van de Londense popcultuurscène documenteert. De film combineert Caine's eigen verhaal met archiefmateriaal en interviews met The Beatles, Twiggy, David Bailey, Mary Quant, The Rolling Stones en David Hockney.

Op een bepaald moment zie je Caine met landgenoten bespreken hoe zijn generatie ideologisch botste met de gevestigde machten van de oudere generatie die zich nog steeds vastklampte aan de erfenis van het Britse rijk. Hoewel de jongeren altijd geleerd hebben 'hun meerderen' te respecteren, merkt Caine op: "Ik heb nooit begrepen wie mijn meerderen zouden zijn, ik heb nog nooit iemand van mijn meerderen gezien, ik heb veel van mijn gelijken gezien, maar ik heb nog nooit een van mijn meerderen gezien. "

Caine werkte zes jaar lang aan deze documentaire en deed hiervoor beroep op producer Simon Fuller, schrijvers Dick Clement en Ian La Frenais, en regisseur David Batty.

Vanaf 12/09 in onze cinema