Vanaf het moment dat Nobelprijswinnaar Shirin Ebadi haar aanmoedigt om een rechtendiploma te behalen, verdedigt de Iraanse advocate Nasrin Sotoudeh vrouwen, kinderen, religieuze minderheden en anderen. Haar houding is principieel en vastberaden, waardoor ze symbool staat voor de bredere beweging rond vrijheid en vrouwenrechten in Iran.

We zien haar onder meer aan het werk voor filmregisseur Jafar Panahi, in wiens illegaal gefilmde 'Taxi Teheran' ze in 2015 een rol speelt. En voor Narges Hosseini, die de gevangenis in moest omdat ze in het openbaar haar hijab afdeed, maar weigerde berouw te tonen. In 2018 belandt Sotoudeh uiteindelijk zelf voor de tweede keer in de gevangenis van Evin, omdat ze pleit voor mensen- en vrouwenrechten. Ze is veroordeeld tot 38 jaar cel en 148 zweepslagen.


  • Een pijnlijk urgente film als steun aan de protesten in Iran en wereldwijd, i.s.m. Women Life Freedom Collectief Gent, met de communicatieve ondersteuning van Hart Boven Hard. De opbrengsten van deze vertoning gaan naar de Woman Life Freedom revolutie in Iran. 
     
  • Filmvertoning met panelgesprek, gemodereerd door politicologe Elly Mansoury en in aanwezigheid van o.a. Fariba Amirkhizi (vrouwenrechtenactiviste en lid van Womanlifefreedom Belgium), Wies De Graeve (directeur Amnesty International Belgium).
     
  • BEKIJK OOK Holy Spider
Deze film speelt momenteel niet.