Binnen zijn bedrijf verdedigt Olivier de rechten van zijn collega's. Deze veeleisende baan dient hij, na het plotselinge vertrek van zijn vrouw Laura, te combineren met de opvoeding van zijn kinderen en het gezinsleven in het algemeen. Geconfronteerd met zijn nieuwe verantwoordelijkheden, worstelt hij om een nieuw evenwicht te vinden, want Laura keert niet terug.

Al bij zijn debuut 'Keeper', waarin een jongeman zijn liefje zwanger maakt, werd duidelijk dat regisseur Guillaume Senez een blijver was. De Franstalige Belg richt met 'Nos Batailles' zijn filmische pijlen op het vaderschap. Het resultaat is een vertederende schets van een verbijsterde vader die Senez tot nu toe twee mooie prijzen opleverde: een speciale vertoning tijdens de Semaine de la Critique op het afgelopen festival van Cannes en de Critics Choice Award op het Internationaal Filmfestival van Hamburg.

Met dit intieme verhaal werpt Senez grote vragen op over gender-verhoudingen en carrièrekeuzes. De regisseur positioneert zich met 'Nos Batailles' ontegenzeggelijk tussen de vaandeldragers - de Dardennes, Lafosse en Lanners - van de Belgische cinema.