De concerten waren binnen de dag uitverkocht: maar liefst 2,5 miljoen mensen (en 2% van de totale Britse bevolking!) probeerden tickets te kopen. Op die bewuste 10 en 11 augustus spelen ze een setlist boordevol absolute hits, van 'Champagne Supernova' en 'Wonderwall' tot 'Don’t Look Back in Anger'.

De Knebworth concerts waren niet zomaar een hoogtepunt in het parcours van de band, maar een ijkpunt voor een volledige generatie. Het Verenigd Koninkrijk kroop langzaam maar zeker uit een lange recessie en een golf van vertrouwen in eigen kunst en cultuur, die de naam ‘Cool Britannia’ kreeg, verspreidde zich door het land. Oasis’ opkomst weerspiegelde die hervonden zelfzekerheid. 

Regisseur Jake Scott stelde een film samen op basis van uren aan concertopnames en nooit eerder vertoonde beelden. Het verhaal wordt getoond door de ogen van de fans, maar je krijgt ook interviews te zien met de concertorganisatoren en de broers Liam en Noel Gallagher zelf. Het resultaat is een cinematografische tijdreis naar een van de meest iconische performances van de jaren '90.

Een uitgelaten en bij momenten aangrijpende filmische viering waarbij je dat welbepaalde weekend 25 jaar later kan herbeleven op het grote scherm. 

Deze film speelt momenteel niet.