Het programma bestaat uit vijf tot zeven inspirerende korte films met een totale speelduur van ongeveer twee uur. Van spannende avonturen via spectaculaire watersportactie tot boeiende milieudocumentaires. Ieder jaar verzorgt de International Ocean Film Tour een bonte mix aan films rondom de oceanen, die bescherming verdienen. 

Naast het bieden van vermaak en het tonen van spectaculaire opnames, willen we ook de toeschouwers aan het denken zetten. Het gezicht van de Tour dit jaar is de vrijduikster, danseres en filmmaakster Julie Gautier, voor wie het element water zowel werkplek als toneel is… Het politieke thema van de Ocean Film Tour Vol. 6 wordt gevormd door het avontuur 'Chasing the Thunder', waarin de milieuorganisatie Sea Shepherd bij haar ambitieuze strijd tegen illegale visserij op volle zee gevolgd wordt.


Het programma: 

Julie
Wie als dochter van een speervisser op het eiland Réunion geboren wordt, heeft de zee in het bloed: vrijduikster Julie Gautier is niet alleen aan, maar ook in de zee thuis. Maar haar diepste passie is het creatieve werk: films maken en dansen. In unieke opnamen verbindt Gautier dansen en vrijduiken op een meesterlijke manier tot een geheel eigen uitdrukkingsvorm. In 'Julie' maken we kennis met een vrouw die haar creatieve uitdrukkingskracht ónder de oppervlake van de oceaan gevonden heeft.
Stefanie Brockhous, Duitsland 2019

700 Sharks
Toen Laurent Ballesta nog een kleine jongen was, speelde hij geen cowboy of indiaan, maar droomde hij ervan net zo te worden als zijn grote voorbeeld, Jacques Cousteau: filmer en marien onderzoeker van het eerste uur. Zo gedroomd, zo gedaan – Ballesta is nu zeebioloog en een van de meest gerenommeerde onderwaterfotografen ter wereld. In '700 Sharks' neem Ballesta ons mee naar het Pacifische atol Fakarava. Daar onderzoekt de Fransman al vier jaar lang het gedrag van grijze haaien tijdens de jacht, in een onderwaterkloof.
Luc Marescot, Frankrijk 2018

Andy Irons - Kissed by God
Het leven van Andy Irons lijkt op de surfversie van de American dream: als zoon van twee import-Hawaiianen van eenvoudige komaf, wordt zijn talent voor de golven al vroeg ontdekt. In 'Kissed By God' leren we een voormalige atleet kennen, die de surfwereld voor altijd veranderde en die zowel in het dagelijks leven als op de plank de strijd vooral tegen zichzelf voerde.
Steve Jones & Todd Jones, VS 2018 

Chasing the Thunder
De illegale vistrawler ‘Thunder’ doet al tien jaar lang onopgemerkt goede zaken. Het is zelfs een miljoenenbedrijf, tot het de milieubeschermers van Sea Shepherd op de hielen krijgt. Meer dan 10 000 zeemijl volgen de kapiteins van de activistenschepen ‘Bob Barker’ en ‘Sam Simon’ de trawler door internationale wateren, om de duistere zaakjes van de illegale vissers te stoppen. ‘Chasing the Thunder’ is een echte krimi op volle zee. We zien een 110 dagen durende achtervolging op twee oceanen, waarbij de internationale crew van vrijwillige milieubeschermers letterlijk met de schepen van de illegale vissers in aanvaring komt.
Mark Benjamin & Marc Levin, VS 2017

Surfer Dan
Let op: brain freeze. Midden in een winterstorm zijn de golven op het Bovenmeer het best. Dan Schetter springt in de golven om te doen wat hem naar eigen zeggen het leven gered heeft: surfen tussen ijsschotsen! Want nergens word je zo helder van, als een sprong in het koude water. Precies goed dus als je, zoals Dan, de alcohol afgezworen hebt. Ontnuchterd neemt 'Surfer Dan' ons mee de ijskoude golven in en laat ons zien dat het leven van een surfer prima gaat zonder palmen, zonnebrandcrème en uitvluchten.
Tim Kemple, VS 2018

Blown Away
Twee muziekliefhebbers hijsen de zeilen en openen je de oren: Na de studie willen de twee geluidstechnici Hannes en Ben de wereld zien – met Marianne hebben ze het perfecte ‘reismaatje‘ gevonden: met deze negen meter lange zeilboot en zonder veel zeilervaring gaan de beide jongens als ‘Sailing Conductors’ op pad van Sydney naar Berlijn – en nemen daarbij de toeristische route… In vierenhalf jaar zeilen Hannes en Ben naar havens in 31 landen. Het doel: onderweg zoveel mogelijk verschillende muzikanten opnemen om op die manier de wereld door muziek te verbinden. Op de geluidsbanden ontmoeten mensen elkaar, die elkaar anders nooit ontmoet zouden hebben. Een zeilavontuur met een live soundtrack waar je de reiskriebels van krijgt!
Micha Schulze, Duitsland 2019


Tickets kan je hier kopen, of aan onze kassa! 

 

Deze film speelt momenteel niet.