De helden van filmprofessor en aspirant-romanschrijver Mort Rifkin zijn de grote Europese regisseurs Bergman, Buñuel, Godard, Fellini. Sinds hun hoogtijdagen is er een dalende lijn ingezet, vindt hij. Toch laat Rifkin zich overhalen om met zijn vrouw Sue mee te gaan naar het filmfestival van San Sebastián. Een van haar cliënten is Philippe (Louis Garrel), een Franse regisseur die triomfen viert met zijn nieuwe, gelikte anti-oorlogsdrama. Het echtpaar laat zich meevoeren door de magie van het evenement, de charme van Spanje en de fantasie van de films. Maar terwijl Sue een affaire heeft met haar succesvolle Franse regisseur, wordt Rifkin verliefd op een prachtige Spaanse vrouw uit de streek. 

Deze om en bij de 50ste film van Woody Allen zit vol vertrouwde typetjes. De regisseur schroeft op bekende wijze een verhaal in elkaar: romantische verwikkelingen, existentiële bespiegelingen en grappen wisselen elkaar af. 

Wil je weten of deze film hierna nog vertoond wordt? Op maandagavond vanaf 18u kan je het programma raadplegen voor de komende speelweek.