De Brits-Nigeriaanse Shola Omotoso verdiende haar bijnaam ‘Rocks’ jaren geleden door haar beste vriendin Sumaya te verdedigen tegen pestkoppen. Rocks is ondertussen 16 en even onbevreesd en onvoorwaardelijk toegewijd aan haar vrienden en familie, maar het leven stelt haar op de proef. Wanneer haar moeder plotseling vertrekt, is ze alleen verantwoordelijk voor haar 7-jarige broertje Emmanuel én voor zichzelf. 

Rocks probeert haar leven en dat van Emmanuel z’n gewone gangetje te laten gaan en doet hard haar best om niet in het pleegzorgsysteem terecht te komen. Gelukkig kan ze rekenen op haar girlsquad. De meisjes zorgen voor elkaar in moeilijke tijden, maar zorgen er ook voor dat Rocks ondanks de vele tegenslagen haar joie de vivre nooit kwijtraakt. 

Regisseur Sarah Gavron werkte voor ‘Rocks’ met veel getalenteerde vrouwelijke crewleden, onder wie Hélène Louvart, de cameravrouw achter Alice Rohrwacher’s ‘Lazzaro Felice’. 
 

Wil je weten of deze film hierna nog vertoond wordt? Op maandagavond vanaf 18u kan je het programma raadplegen voor de komende speelweek.