Hoelang kom je al naar de Senioren Filmdagen?
"In mei ben ik voor de eerste keer naar de Senioren Filmdagen gekomen. De seniorenfilm was toen 'Finding Your Feet', een super toffe film. We hebben er echt van genoten en meteen beslist om vaker naar de Senioren Filmdagen te komen. Ondertussen zijn we al met een groepje van vijf vriendinnen."

Is er een film van de Senioren Filmdagen die je om een bepaalde reden is bijgebleven?
" 'Beautiful Boy’ vond ik een prachtige film. Wat ik heel treffend vond is het feit dat de ouders in het begin veel hoop hebben, maar uiteindelijk toch hun eigen kind opgeven door de situatie. Ik heb zelf een zoon. Die heeft nooit in zo’n situatie gezeten, maar ik kan mij voorstellen dat dat heel erg moet zijn als ouder. Ook ‘The Bookshop’ vond ik erg mooi."

Wat is je favoriete film?
"Ik kijk heel graag naar films, maar het moeten wel films met inhoud zijn. Mijn favoriete film is 'Deliverance'. Een film uit de jaren ’70 waarin vier vrienden een rivier afvaren met een kano. Onderweg beleven ze een heel negatieve ervaring. Hierna moeten ze liegen over wat er echt gebeurd is. Een emotioneel zware film, die mij altijd zal bijblijven."

 


Wil je zelf ook eens onze senior van de maand zijn? Stuur dan een mailtje naar contact@sphinx-cinema.be met als onderwerp ‘Senior van de maand’. Dan zoeken we samen een moment voor een babbel met een kop koffie in ons café.