De joodse Danielle woont een shiva bij. De eeuwige student bevindt zich, weer eens, in een persoonlijke crisis en poogt de rouwplechtigheid te overleven, ondanks de aanwezigheid van haar ex-vriendin Maya die het allemaal voor elkaar lijkt te hebben. Omringd door bemoeizuchtige familieleden, neemt haar dag een onverwachte wending wanneer ook sugar daddy Max met vrouw Kim en baby aankomt. We komen het ouderlijk huis waar de shiva plaatsvindt bijna niet uit, en hoe meer het plot zich met behulp van de aanzwellende muziek ontvouwt, hoe meer je Danielle een blokje om gunt. 

Emma Seligmans veelgeprezen film houdt het perfecte midden tussen ellende en hilariteit. De opbouw en de indrukwekkende acteerprestatie van Rachel Sennott versterken de donker-komische, sekspositieve kijk op familie, religie en sugar daddies. Sennott is niet alleen actrice, maar ook stand-up comedian en dat merk je aan haar komische timing en bijna ondraaglijke zelfspot. Een onvergetelijk debuut.


Deze film wordt voorafgegaan door de kortfilm 'Quebramar'. Een vriendinnen- groep uit São Paulo onderneemt een trip naar een afgelegen strand om het nieuwe jaar in te luiden. Al zonnebadend praten ze over hun seksualiteit, hun lichamen, hun angsten, zekerheden en onzekerheden. Tussen de regels door valt er veel te horen over het huidige Brazilië, zoals hoe het is om een jonge lesbische vrouw te zijn in een land waar homofobie de vrije hand heeft. 

Cris Lyra, Brazilië 2019, Engels ondertiteld, 27 min

Deze film speelt momenteel niet.