Het nachtelijk lawaai bestaat uit allerlei geluiden: van belgerinkel tot knallende ballonnen en zelfs een drumstel. Nacht na nacht liggen de arme bewoners van de huizen in de buurt wakker. Ze zijn boos, want ze denken dat de Sint het kabaal veroorzaakt. Toevalligerwijs baat de gewiekste zakenvrouw Frutselia een winkeltje uit met speciale slaapmiddeltjes, dat sinds het nachtlawaai verrassend goed draait. Sinterklaas is triest door de hele situatie, en er zit voor hem maar één ding op: zijn onschuld bewijzen.

In 1993 moderniseerde de VRT het klassieke Sinterklaas-verhaal voor de reeks 'Dag Sinterklaas'. De makers wilden dat de kinderen, én hun mama’s en papa’s, Sinterklaas leren kennen zoals hij echt is: een goedheilig man met een klassieke waardigheid en een onuitputtelijke kinderliefde, maar ook een mens van vlees en bloed met vertederende kleinmenselijke trekjes. Een man ook met vele vrienden en een hele entourage van kleurrijke, grappige en gelaagde personages die jong en oud aanspreken en tradities verzoenen met de hedendaagse realiteit. Hier zijn de ervaren scenarist Hugo Matthysen en dito regisseur Stijn Coninckx gloedvol in geslaagd.

Wil je weten of deze film hierna nog vertoond wordt? Op maandagavond vanaf 18u kan je het programma raadplegen voor de komende speelweek.