Fred (Jérémie Renier), zelf ooit een beloftevolle skiër, runt nu een prestigieuze skischool in de Franse Alpen. De coach belooft van de volgende generatie alpineskiërs Franse, en misschien wel Olympische kampioenen te maken. In de 15-jarige Lyz (Noée Abita) ziet Fred veel potentieel: ze is ambitieus, getalenteerd en volgzaam. Hij maakt het zijn persoonlijk doel om haar op te leiden tot een topatleet.

Al snel ondervindt de tiener niet enkel de fysieke, maar ook de emotionele uitdagingen van Freds trainingsprogramma: hij haalt haar constant naar beneden tijdens trainingen, om haar daarna te overladen met lof wanneer ze wint. Wanneer Lyz’ moeder haar in de steek laat om bij haar vriend in te trekken, duurt het niet lang tot haar grenzen overschreden worden.  

Favier maakt indruk met een sterk debuut vol schilderachtige sneeuwlandschappen, knap gefotografeerde skiwedstrijden en ongemakkelijke interacties tussen trainer en tiener. 

Wil je weten of deze film hierna nog vertoond wordt? Op maandagavond vanaf 18u kan je het programma raadplegen voor de komende speelweek.