Adam (een grandioze Will Patton, ook te zien in ‘Minari’), de vader van de 15-jarige Billie (Lana Rockwell) en de 11-jarige Nico (Nico Rockwell), heeft wat problemen. Toch probeert hij er voor zijn kinderen een magische kerst van te maken. Hij versiert een baantje als kerstman, koopt met het geld cadeaus voor zijn kinderen, verpakt ze in zilverpapier, steelt een kerstboom van Walmart en het feest kan beginnen.

Maar wanneer Adam opgepakt wordt en verplicht gaat afkicken, moeten Billie en Nico intrekken bij hun ongeïnteresseerde moeder (Karyn Parssons) en haar nieuwe vriend Beaux. Beaux is ook een drinker, en heeft bovendien losse handjes. De kinderen beslissen samen met hun vriend Malik (Jabari Watkins) dat ze er beter vandoor gaan. 

‘Sweet Thing’ is een poëtisch jeugdavontuur over hoop en veerkracht. Bovendien kan deze knusse zwartwit-film genieten van een soundtrack vol heerlijke muziek van de jaren 60 en 70. 

Wil je weten of deze film hierna nog vertoond wordt? Op maandagavond vanaf 18u kan je het programma raadplegen voor de komende speelweek.