Nicolas III, niet langer koning der Belgen nadat Wallonië zich tijdens zijn staatsbezoek in Turkije heeft afgescheurd, is nog steeds gestrand in de Balkan. Na een incident bij de herdenking van de moord op aartshertog Franz Ferdinand en de start van de Eerste Wereldoorlog, wordt de koning wakker in een sanatorium op een Kroatisch eiland, met aan het hoofd Dr. Kroll (Udo Kier op z’n Udo Kierst).

De onafhankelijkheid van Wallonië heeft ondertussen in heel Europa een kettingreactie veroorzaakt waardoor ook heel wat andere staten de Europese Unie hebben verlaten. Nicolas weet echter van niets, want tijdens zijn revalidatie op het eiland zijn internet en telefoons uit den boze. Waar hij ook niets van afweet is het plan om hem keizer van de nieuwe verenigde nationalistische staten van Europa, gepast Nova Europa genaamd, te maken.  

Het vervolg op ‘King of the Belgians’ is minder hyperkinetisch in uitvoering maar nog steeds uiterst amusant en volstrekt absurd. Brosens en Woodworth verzamelden opnieuw een topcast, met landgenoten Peter Van Den Begin en Titus De Voogdt, maar ook internationale klinkende namen als Udo Kier en Geraldine Chaplin.