De vrouwen die in het huis wonen (Nicole Kidman schittert in het gezelschap van Kirsten Dunst en Elle Fanning), leven afgeschermd van de buitenwereld – tot de dag waarop de gewonde soldaat wordt aangetroffen en vervolgens wordt binnengelaten om verpleegd te worden. Er ontstaat een seksueel geladen sfeer en door de onderlinge rivaliteit tussen de vrouwen neemt het verhaal een onverwachte wending.

Sofia Coppola laat ruimte voor een dreigende sensuele sfeer, met veel aandacht voor kostuums en kleuren, en zelfs een deugddoende dosis zwarte humor.

'The Beguiled' is gebaseerd op het boek 'A Painted Devil' van Thomas Cullinan. In 1971 werd de gothic-roman al een keer verfilmd door genremaestro Don Siegel, toen met Clint Eastwood in de hoofdrol, een dosis kinky machismo en zelfs een vleugje incest en pedofilie. In deze nieuwe, meer feminiene lezing van Sofia Coppola is van die laatste ingrediënten geen sprake meer, maar de psychoseksuele innuendo en historische setting zijn wel intact gebleven. Zinnenprikkelend. 

Deze film speelt momenteel niet