Hij vult zijn salaris aan door kleine criminelen af te persen en met steekpenningen van straathandelaren en huisjesmelkers. In een maatschappij die op de rand van de afgrond staat weet hij zich staande te houden met drank en drugs. Tot hij naar een hotelkamer van The Nile Hilton geroepen, waar een moord is gepleegd. Nog voor hij de kans krijgt om de misdaad te onderzoeken, wordt de zaak van hogerhand gesloten. Maar hij kan ze niet loslaten … Het spoor van de verdachte brengt hem gevaarlijk dicht bij een onkwetsbare elite die zich immuun waant voor justitie.

'The Nile Hilton Incident' is losjes gebaseerd op de moord in 2008 op Suzanne Tamim. Een Egyptische zakenman en politicus bleek verantwoordelijk voor de misdaad.

De derde speelfilm van Tarik Saleh is een spannende thriller, die klassieke film noir ingrediënten als corruptie en cynisme combineert met trefzekere maatschappijkritiek. Fares Fares (Kollektivet, Zero Dark Thirty, Jalla! Jalla!), Mari Malek en Yaser Aly Maher spelen de hoofdrollen in de politieke thriller die op Sundance werd bekroond met de Grote Juryprijs.

Deze film speelt momenteel niet